Thursday, December 10, 2009

.:ketika cinta bertasbih:.

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

.: IM BaCk:.

huh..rindu..rindu..rindu..2 j lah yg bole di gmbrkan skrg ni kt blog kesayangan ku nie..hehhehe..
skrg ni nga cuti sem..p nk wat erk..rancangan yg sepatutnyer da di batalkan atas sebab yg x bole nk di elakn.(sedey)..skrg ni ku duk kt umah j..ari-ari xtvity yg sama aku wat..kol 7.30 am anta mak pg maktab peguruan(mak ku smbg balaja)..ps2 balik umh layan facebook n then kemas2 umh..dlm kol 6 ambik mak ku tue pon klu mak ku hbs clas awl,klu x clas dia hbs kol 10mlm..x pon join abg ku meniaga burger n otak-otak(sejenis makanan yg dibuat dr ikan)..untung besar..1 mlm bole untung rm200(untung bersih x 30=rm6000/month) banyak kn..hehhehe..2 aje lah my routine wat masa skrg..ngeeeeeeeeee..:)

Sunday, October 18, 2009

~~PesTa TaNgLoNg~~

seronok bukan main hari 2 ku pg pesta tanglong ngn yana,ili n nyg..seronok~~~~ byk persembahan yang menakjubkan..antaranya lion dance..break dance..hurm sembur2 api..tuka2 muka(x tau nm betulnya)..n mcm2 ag lah..so kt bawa ni ade lah pic ku masa pg pesta 2..^_^~~~~














Tuesday, October 13, 2009

~~menatap matamu~~

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa

Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

Thursday, October 8, 2009

:. jLn2 RaYe:.


-aKu-



:.aKu N nYg:.



~~aKu~~YaNa~~eLy~~


...yana..aku..ely...

Wednesday, October 7, 2009

~~penat~~

this week rase cm nak gile pon ader..tension dgn project,test,clas,presentation....argh(bole mati aku)..hari ni aku penat gile..mn x nyer..bgn kol 4.30pgi stdy pas2..g clas kol 10 sampai kol 4..kol 5 ader test prinsip elektronik..mlm ader clas lagi...mcm robot aku arini..hehhehe...balik j dr clas..tros wat assignment lak...pnt nyer tak tercakap..saba j lah umi...nama pon student..pape pon kt sini nk ckp yang aku skrg nga busy gler..so jrg lah aku dpt update blog or pape yg ader alh..
huhuhu..
pape pon doakan kejayaan ku..dan aku juga akan sentiasa doakan kejayaan dan kebahagiaan korang sume~~~~~

Friday, September 25, 2009

~~hari raya aidilfitri~~

Semperna hari raya yang kali ke 20 untuk diri ku ini..aku nk lah post kenangan yang terindah pada diri aku ini..so kt sini aku ade lah sertakan pic yang my c0usin n me snap masa raya ke 2..












Monday, August 31, 2009

~~yakinlah aku menjemputmu~~

TERINGAT SELALU
WAJAH KEKASIHKU
SAATKU MENUAI LAGU
COBA ENGKAU DENGARKAN
KUTUAIKAN NADA
LIRIK LAGU SEDERHANA
KU CERITAKAN KISAH TENTANG KITA
PELUKLAH TUBUH KU
BILA ENGKAU RAPUH
SAAT KAU MULAI TERJATUH
AKU DATANG MENYELAMATKAN MU
INI SYURGA KITA
TIADA YANG MENGUASAINYA
TEMPAT KITA BERSANDAR
DAN BERTAHTA
TENANG SAYANG
KU PASTI AKAN DATANG
YAKINLAH AKU MENJEMPUTMU
JANGAN MENANGIS
HAPUS AIR MATA MU
YAKINLAH AKU TETAP MILIKMU

~~kluang-rengit-pontian~~

hari sabtu ari2..aku,yati n yana pg lah kluang..coz nk teman yana comel pg beli tiket kete api..
masa pg 2..yati drive 1st time naik kate yati bawa cuak gak aku and yana..tp ok j..yati da pro lah..huhuhu:)
da sampai kt bandar kluang 2..cari punya cri stesen kete api 2..
x jumpa2..and last2 tnya org kt tepi jalan..so kiteorg berusaha lah mncri kt mn stesen kete api 2..pas da jmpa 2..pg lah beli tiket kete api yana..so yana balik perak 17/9 pukul 4...pas beli tiket yana tue..kiteorg nak lah jln2 kt banda kluang yg x pnh ku jejek..kire 1st time lah ku jejak kt s2..
kiteorg g kluang men(kluang mall) hehehhe:)pas da penat jaln 2..kite org pon ambik keputusan nk balik..tp bukan balik uni..hahhaha kiteorg balik umh mak angkat kt rengit..huhuhu...
punya lah penat ni..jnji ngn mak angkt smpai kol3 tp kiteorg sampai kol 5..hehehhe..punya lah cri kg sungai kluang darat...cri punya cri last2 sesat..yana punya lah comelnya time kite org tnya dia tau x jalan nk g umh mak angkat..dia ngn cnfident nyer ckp tahu..tp bile kite tnya kt mn ?dia ckp nnt klu ade signbord yg kite org tanam masa pg pgrm ari2 kt kg tue... tue lah kg 2...(yana oh yana) aku ngan yati punya lah tensen time 2..yana yg comel oi..punya lah byk kg kt s2 n jaln kt s2 mn lah nk jmp bord 2 wei..huuhhu..
so masa da smpai umh mak angkat tu..aku duk2 lah dulu ye lah kn penat berjalan seharian..so masa buka pose 2..aku makan byk gler lah..ayam goreng is the best pn sara menu....n bayak lah lagi lauk yg ku mkn..
esoknya aku bersiap2 nk balik umah yati pulak kt pontian...so kiteorg bertolak lah dalam kol 2 tp kiteorg x balik teros umh yati tp jalan2 kt pontian dulu..huhu:) da nk dekat buka pose baru kiteorg balik umh yati..n nak tau mak yati masak p..mak dia masak..mee hun tomyam,sotong grg tpg,puding kastrd,ade keropok leko,punya byk lah makanan yg kiteorg makan sampai rase cm nk meletup perut ni...huhu(umi ilg lah diet ko oi)...ari senin lak ku kt umh yati lagi..huhu..n berbuka di rumah dia lagi sekly n time ni mak dia masak..kueh tiaw grg,mee hun sup,ad mcm2 lagi lah..n dalam kol 8.30 ayah and mak yati anta kite org balik uni..
huhuhu
:)

Saturday, August 8, 2009

~~derap derap tasbih~~

Hari ni aku baca novel derap-derap tasbih..novel ni di inspirasi dari iman,cinta dan tradisi.Bole tahan juga lah novel ni.Walaupon penulisnya agak asing pada aku..hehehehe.Cerita dia berkenanaan seorang lelaki yang bernama Fatih.Fatih seorang penulis yang sedang mencipta nama, dia adalah anak yatim piatu dan telah dijaga oleh keluarga angkat iaini pak kiai.Mula-mula si Fatih ni nak di jodohkan dengan anak pak kiai 2 wardah tp fatih tolak coz dia blm dapat terima cinta and dia fikir dia tak layak nak bercinta lagi.Sampai lah satu ketika si fatih ni xcident..dia knl ngn dian doktor yang merawat dia n empuya kereta yang menyebabkan si fatih ni xcident(tp bkn dian yg drive time 2)..Dian ni adalah peminat hasil karya si fatih ni..so dia knl lah si fatih ni..masa si fatih ni manjalani rawatan di hospital..hubungan dian& fatih makin rapat..mulalah timbul bibit cinta antara mereka..tp lain pulak pada si wardah 2..dia kecewa dengan si fatih so dia ade berkenalan ngan sorang guy namanya hendra..walaupon wardah telah di didik dgn ilmu agama tetapi kerana cinta dan lelaki yang bernama heendra ni dia sanggup gadaikan harta yang paling bernilai bagi seorang wanita iaitu KESUCIAN..oleh kerana si fatih ni rasa bertanggung jawab menyababkan si wardah ni jadi cam 2 so dia sanggup lah kawin ngn wardah untuk tutup malu dan aib keluarga pak kiai..tp pak kiai x setuju coz dia tau yang fatih sebenarnya cintakan dian..walaupon fatih x pernah ucap kn yang dia cinta kan dian..nak tau kisah selanjutnya baca lah sendiri novel ni..mesti korang jatuh cinta kali pertama lah..kt bawah ni ku ada sertakan puitis yang ada dalam novel derap-derap tasbih.....:)

dia tidak datang dari luar mengetuk pintu hati ku
lalu aku membukanya

tetapi dia datang dari dalam dan telah menghuni hati ku buat selamanaya


aku memikirkanmu,
mimpikan kamu,
memanggil bayangmu,pada saat aku rindu,
tetapi semua itu tidak pernah cukup,
untuk kembali menyegarkan hatiku yang terlalu
dahagakan cintamu....

Monday, August 3, 2009

~~new watch~~


da lama aku x pakai jam tangan kire2 da dekat 2 thn kot..so ari2 ku pg lah jusco..jln2 ngn mak n yana..time jalan2 tue..ade satu kedai jam yg wat sale!!! aku ape lagi..pg lah kt kedai ku..huhuhu:)
belek punya belek ku kenan lah kt 1 jam tangan ni..so sebelum aku beli aku kenalah mnta izin ngn mak aku dulu..ye lah dia kn banker aku..hehehhe..so mak aku bg lah beli..tue pun pas sesi pujuk memujuk kt s2..heheheh..
harga jam tangan tue rm178.. aku suka jam tangan ni coz design dia..ye lah walau pon nmpk cm sporty tp siap ader blink2 tau..huhuhu..tue yg aku bekenan gler..so skrg aku da ader jam tangan baru...

~~my new stuff~~


yeah ptptn da keluar!!! last week ku balik melaka with yana,ili and yati..tp yana j yg stay lama kt rumah aku..ili dia g jumpa ben(new bf) n yati lak pg shah alam(jmp ewan).... malam jumaat aku n yana pg lah jonker walk..seronok owh...shopping sakan lah kite org..aku ajak mmber aku sekly atin n najib..bru seronok pg ramai2 ni...mcm2 ader jual kt sana..so kiteorg mmg cuci mata hbs lah..byk brg yg cantek2 kt s2..huhu..antaranya beg,kasut,aksesori wanita n mcm2 bnda yg cute lah ade kt jonker walk.. x kn lah ku jln j kn..mesti ade beli nyer..aku beli beg,kasut,pin rambut,n getah rambut..total sume dlm RM 50 lah duit ku habs..huhuhuhu..tp puas ati gler lah shopping kt s2..sume dapat...hehehhe..bole kurang lagi... hehehe so sesape yg dtg melaka nnt jgn lupa singgah kt jonker walk k.. :)

Sunday, July 26, 2009

~~anak angkat~~


Tanggal 24 july aku g program anak angkat anjuran rakan muda dekat kg sg kluang darat,rengit batu pahat..aku bertolak dr uthm around 10.30 and samapi kt sana dalam pulak 12..huhuhu..sampai kt sane kite org duduk kt sekolah semntara dak2 lelaki pg solat jumaat..dlm kol 2..majlis penyerahan anak angkat pon dimulakan.mak angkt ku namanyer pn sara..siyesly ku x sangka ku dapat 1 rumah ngn ili..hehhehe :) cian kt yana ye lah dia da lah 1st time pas2 mengharap gile lah aku serumah dgn dia..hehhe tp x p..dia dapat ngn wafa..at least dia knl lah gak si wafa 2 kn..pgrm ni berlangsung selama 3 hari...byk aktiviti yg kite org buat..1st day kiteorg baca yasin kt masjid beramai2..n makan nasi ambang..2nd day lak..pagi2 lagi da kn gotong royong bersih kn kawasan kampung..pas gtg ryg..kite org ade wat lawatan k pusat industri kecil kt kg 2..hehhehe...aku pg tmpt ternak lembu..kambing..tmpt wat baja organik n wat kuih cakar ayam..huhuhu..mlm nyer pulak ader malam ria..ar mlm ni agak bosan lah..huhuhu..x best gler baik ku balik n tdo..n the last day..kite org ader hari sukan..n dlm kol 2 mjlis penyerahan kembali ank angkat dan majlis penutup di lagsung kan.... ni ku nak cter pasal keluarga angkat ku pulak...erm masa ku sampai kt rumah 2 cuma ader mak ku n akak angkat ku j..n a cute baby gurl...so ok lah kn x ader lah ku kekok sangat lah coz x ader org lelaki..n masa ari kedua 2..tetiba abg agkt ku balik..aduhai..ku ngn ili da malu2..tp kiteorg wat bese j lah x nk lah nmpk sgt malu..nnt dia ckp kiteorg control ayu lak..huhuhuh.. tp keluarga agkt ku mmg best gler..thax to sara's family..i luv u all very2x much..n insyaallah tali silaturahim ni berkekalan hingga ku da tua nnt.. :) kt atas ni ku ader sertakan pic family agkt ku k:)

Wednesday, July 22, 2009

~~diet~~

bile sebut pasal diet..mei sn ku nk cite kit..


@ skrg ni ku nga diet..huhuhu nk bina badan la kata kn..aku nyer target nk cecah 50kg before bulan 12 nie..hope ley lah tertunai impian aku 2....aku bersyukur sgt ader mmber yg bg support kat aku time ku diet ni...thanx frenz:) yati,yana and ili..diorang lah byk bantu ku dalam sesi menurun kn berat badan ini..walau pon kadang2 kesian tgk diaorg bile time offer makanan kt ku..tp ku wat x layan j pas2 bile ku bli makanan diorang yg kne abis kn..lagi2x yati 2 dia selalu jadi mgsa kne habis kn makanan..hehhehe...

@ pasni yana pon nk diet gak..chayok yana...kite diet sesame...nnt kite da cantik kite bole pakai baju yang cantik2x..:)

@ pape pon ku mmg ucap time kasih lah kt mmber ku ni and aku harap diaorg still ley bntu ku capai misi dan visi ku mencecah berat 50 kg...

Thursday, July 16, 2009

~~cinta~~

knp kite x bole lary dr jatuh chinta???
erm nk kate cinta tue indah x juga..sakit lagi ade lah...ntah lah..ade org bercinta krn dia mmg chinta kn org 2..tp ade gak org yg berchinta krn diaorg tgk kwn diaorg da ader bf/gf...so nk gak lh ader bf/gf...
ish3x..

pada ku..klu kite blm sedia nk berchinta..baik x yah berchinta..coz sakit doh..rase cm kn carik2 haty ni..wakakaka...erm tp aku suka jatuh chinta..jatuh j lah x pnh dpt dibgn kn pon chinta 2...coz..malu lah da jtuh nk bgn kn balik..kikikiki

...

erm korang pnh x rase aty korang 2 cam rase berbunga2 j...aku pnh rase kt sorang guy ni..huhuhu klu nmpk muka dia j ku punya aty berbunga2..kire cm control ayu lah..
huhhu..tp nk di buat kn cerita..dia da ader gf..huncus hati aku..tp x kesah lah..ku still hpy ngn hidup ku skrg..hehhehe...:)

k lah..2 j ku nk mengarut ari ni..aku nk g senam erobic..jaga kesihatan..nk kekal fit..huhu..
tata..
bye
salam..
:)

Monday, July 13, 2009

!!!!!!????????

#arini ku layan lagu industan..lm da x dgr..best gak dgr lagu2 industan ni lagi2x kuch kuch hota hai~~walaupon x phm aper pon~~...
#td member ku msg..nak ajak ku lepak same..kn ku da ader kt kolej..nk lepak cm ne..zaki oh zaki..sori lah yer..x bole nk join ko..huhu
#arini ku majok ngn yana..(majok kejap j) pas2 baik balik...heheheh sj nk mengada-ngada..huhuhu..aper2 pon kite org stil frenz 4eve..
#aku rindu kt mak aku...tulun..mak adik rindu kt mak..~~wat drama sepetang~~..
#semlm geng2 ku wat senam erobik..start dr kol 8.30 until 10 pm rasenya lah..huhuu abis bepeluh badan..(kaki pon itam...)
k lah next time ku post lagi k..tada...

Thursday, July 9, 2009

~~ konsert syok sendiri~~

salam....... im back..huhuhu...da 2 month cuty..so blog ni x terupdate lah...busy ngn pgrm di cuty semester..huhuhu..so just nk g tau kt sni yang im still here..huhu..perkembagn terbaru erk...x ader byk yg berubah...cm ni j lah..hidup kdg2 ader kt ats..kdg2 ader kt bawa..mcm taya kete.....skrg ni da masok sem 3..hopely ok lah sem ni....now..aku nga gile ngn fasyen tudung yunahehehhe..sj nk ikut trend dia..hehhehe...ikut perkembagan semasa..:) aku tuka fon baru..actualy bkn tuka lah..abg ku kasi..sony k770i..tp hp sony ku yg lame still ader ag..hehehhe:) p lagi yg terbaru kt ku ni erk..2 j lah kot..pape nnt ku tulis ag k..o0o0..ptg ni ku ader clas manderin.... :)

Monday, January 19, 2009

~~funny~~


Sunday, January 18, 2009

Status of A Mother In Islam


One day a man came to see the Prophet Muhammad, peace and blessings be upon him and his progeny. It seemed that he was trying to solve something but couldn't quite work it out. So he asked the Prophet Muhammad, peace and blessings be upon him and his progeny. "Tell me, O Prophet of Allah! I have many relatives and many friends whom I love, and whom I wish to care for and help. But I often find it difficult to decide which of them has the greatest claim upon me? Which of them should come first?" The Prophet Muhammad, peace and blessings be upon him and his progeny replied immediately, "Your mother should come first and before all others.

"The man was very pleased to have this clear guidance from the Prophet Muhammad, peace and blessings be upon him and his progeny. But of course there were all his other relatives and his friends, so he asked again: "And after my mother, who has the greatest claim upon me?" The Prophet Muhammad's, peace and blessings be upon him and his progeny reply this second time surprised him. "Your mother!" he said again.

The man wondered why the Prophet Muhammad, peace and blessings be upon him and his progeny was repeating himself. Perhaps he had not spoken clearly, the man thought, so he asked the question again, "What I want to know is, after my mother, who has the greatest claim upon me? Again the Prophet Muhammad, peace and blessings be upon him and his progeny said "your mother!"

Thursday, January 15, 2009

~~`beauty and the beast'~~


kecantikan adalah universal????
percaya atau tidak..
terpulang pada anda..
tp pada saya kecantikan adalah sesuatu yg subjektif..
ia tidak semestinya pada luaran tetapi dalaman juga perlu diambil kira..
teringat saya pada perbualan bersama rakan sewaktu di kmj dulu..
kita tidak boleh mengutuk atau menghina seseorang hanya berlandaskan paras rupa..
sebabnya:-
boleh ke kita mencipta manusia sesempurna ciptaan yang maha esa?????
jika boleh buktikan?
saya pasti tiada sesiapa yang mampu mengatasi ciptaan nye ..
oleh itu.......
jika kita mengutuk atau menghina manusia berdasarkan paras rupa..
itu bermaksud kita telah mengutuk dan menghina ciptaan yang maha esa!!!!!!!!

~~are we one of them~~

~~lucky~~

Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky,
oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard
I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair
though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

~~im lucky to fall in love with u~~
~~only you in my life~~