Sunday, July 26, 2009

~~anak angkat~~


Tanggal 24 july aku g program anak angkat anjuran rakan muda dekat kg sg kluang darat,rengit batu pahat..aku bertolak dr uthm around 10.30 and samapi kt sana dalam pulak 12..huhuhu..sampai kt sane kite org duduk kt sekolah semntara dak2 lelaki pg solat jumaat..dlm kol 2..majlis penyerahan anak angkat pon dimulakan.mak angkt ku namanyer pn sara..siyesly ku x sangka ku dapat 1 rumah ngn ili..hehhehe :) cian kt yana ye lah dia da lah 1st time pas2 mengharap gile lah aku serumah dgn dia..hehhe tp x p..dia dapat ngn wafa..at least dia knl lah gak si wafa 2 kn..pgrm ni berlangsung selama 3 hari...byk aktiviti yg kite org buat..1st day kiteorg baca yasin kt masjid beramai2..n makan nasi ambang..2nd day lak..pagi2 lagi da kn gotong royong bersih kn kawasan kampung..pas gtg ryg..kite org ade wat lawatan k pusat industri kecil kt kg 2..hehhehe...aku pg tmpt ternak lembu..kambing..tmpt wat baja organik n wat kuih cakar ayam..huhuhu..mlm nyer pulak ader malam ria..ar mlm ni agak bosan lah..huhuhu..x best gler baik ku balik n tdo..n the last day..kite org ader hari sukan..n dlm kol 2 mjlis penyerahan kembali ank angkat dan majlis penutup di lagsung kan.... ni ku nak cter pasal keluarga angkat ku pulak...erm masa ku sampai kt rumah 2 cuma ader mak ku n akak angkat ku j..n a cute baby gurl...so ok lah kn x ader lah ku kekok sangat lah coz x ader org lelaki..n masa ari kedua 2..tetiba abg agkt ku balik..aduhai..ku ngn ili da malu2..tp kiteorg wat bese j lah x nk lah nmpk sgt malu..nnt dia ckp kiteorg control ayu lak..huhuhuh.. tp keluarga agkt ku mmg best gler..thax to sara's family..i luv u all very2x much..n insyaallah tali silaturahim ni berkekalan hingga ku da tua nnt.. :) kt atas ni ku ader sertakan pic family agkt ku k:)

Wednesday, July 22, 2009

~~diet~~

bile sebut pasal diet..mei sn ku nk cite kit..


@ skrg ni ku nga diet..huhuhu nk bina badan la kata kn..aku nyer target nk cecah 50kg before bulan 12 nie..hope ley lah tertunai impian aku 2....aku bersyukur sgt ader mmber yg bg support kat aku time ku diet ni...thanx frenz:) yati,yana and ili..diorang lah byk bantu ku dalam sesi menurun kn berat badan ini..walau pon kadang2 kesian tgk diaorg bile time offer makanan kt ku..tp ku wat x layan j pas2 bile ku bli makanan diorang yg kne abis kn..lagi2x yati 2 dia selalu jadi mgsa kne habis kn makanan..hehhehe...

@ pasni yana pon nk diet gak..chayok yana...kite diet sesame...nnt kite da cantik kite bole pakai baju yang cantik2x..:)

@ pape pon ku mmg ucap time kasih lah kt mmber ku ni and aku harap diaorg still ley bntu ku capai misi dan visi ku mencecah berat 50 kg...

Thursday, July 16, 2009

~~cinta~~

knp kite x bole lary dr jatuh chinta???
erm nk kate cinta tue indah x juga..sakit lagi ade lah...ntah lah..ade org bercinta krn dia mmg chinta kn org 2..tp ade gak org yg berchinta krn diaorg tgk kwn diaorg da ader bf/gf...so nk gak lh ader bf/gf...
ish3x..

pada ku..klu kite blm sedia nk berchinta..baik x yah berchinta..coz sakit doh..rase cm kn carik2 haty ni..wakakaka...erm tp aku suka jatuh chinta..jatuh j lah x pnh dpt dibgn kn pon chinta 2...coz..malu lah da jtuh nk bgn kn balik..kikikiki

...

erm korang pnh x rase aty korang 2 cam rase berbunga2 j...aku pnh rase kt sorang guy ni..huhuhu klu nmpk muka dia j ku punya aty berbunga2..kire cm control ayu lah..
huhhu..tp nk di buat kn cerita..dia da ader gf..huncus hati aku..tp x kesah lah..ku still hpy ngn hidup ku skrg..hehhehe...:)

k lah..2 j ku nk mengarut ari ni..aku nk g senam erobic..jaga kesihatan..nk kekal fit..huhu..
tata..
bye
salam..
:)

Monday, July 13, 2009

!!!!!!????????

#arini ku layan lagu industan..lm da x dgr..best gak dgr lagu2 industan ni lagi2x kuch kuch hota hai~~walaupon x phm aper pon~~...
#td member ku msg..nak ajak ku lepak same..kn ku da ader kt kolej..nk lepak cm ne..zaki oh zaki..sori lah yer..x bole nk join ko..huhu
#arini ku majok ngn yana..(majok kejap j) pas2 baik balik...heheheh sj nk mengada-ngada..huhuhu..aper2 pon kite org stil frenz 4eve..
#aku rindu kt mak aku...tulun..mak adik rindu kt mak..~~wat drama sepetang~~..
#semlm geng2 ku wat senam erobik..start dr kol 8.30 until 10 pm rasenya lah..huhuu abis bepeluh badan..(kaki pon itam...)
k lah next time ku post lagi k..tada...

Thursday, July 9, 2009

~~ konsert syok sendiri~~

video
salam....... im back..huhuhu...da 2 month cuty..so blog ni x terupdate lah...busy ngn pgrm di cuty semester..huhuhu..so just nk g tau kt sni yang im still here..huhu..perkembagn terbaru erk...x ader byk yg berubah...cm ni j lah..hidup kdg2 ader kt ats..kdg2 ader kt bawa..mcm taya kete.....skrg ni da masok sem 3..hopely ok lah sem ni....now..aku nga gile ngn fasyen tudung yunahehehhe..sj nk ikut trend dia..hehhehe...ikut perkembagan semasa..:) aku tuka fon baru..actualy bkn tuka lah..abg ku kasi..sony k770i..tp hp sony ku yg lame still ader ag..hehehhe:) p lagi yg terbaru kt ku ni erk..2 j lah kot..pape nnt ku tulis ag k..o0o0..ptg ni ku ader clas manderin.... :)