Wednesday, December 28, 2011

lemak bertan-tan

ala hai pizza....

my feveret

yes prosperity ayam da kua....!!!

sajian harian x bole di tolak!!wajib ade...

pak putra the best!!!

impian nak dapat badan slim melim macam amerika next top model hanya tinggal kenangan bila depan mata di ulur makanan sebegini rupa..kat rumah bajet2 nak diet..sanggup makan roti 2 keping dengan air susu berperisa coklat..feeling2 dapat perut kempis saiz S...bila membe belanja makan BESAU..tolak tepi semua diet ko!!!

bila makan x sedar pelahap..x sedar diri sedang berdiet..bila da kenyang sampai ZIP pon nk tercabut baru menyesal da tambah lemak bertan-tan..ley pulak salah kan member sbb belanja makan besar..tekak ko tu yang geyah cik kiah oi!!!

apa mau buat..nk buang lemak yang da berkumpul +bermastautin sejak azali//????

1) jaga kelahapan tekak anda.
sentiasa mengamalkan makan bila lapar berhenti sebelum kenyang...

2)kunyah makanan sebanyak 44x
sunah nabi nie...=)

3)sentiasa melihat lebel makanan
sebelum makan sesuatu makanan lihat kandungan lamak..cnfrm tersekat anak tekak nk makan bile korang tgk  bp kandungan lemak kt makanan yang korang nk makan 2..

4)PA
soh membe korang jd PA  x bertauliah korang..soh mereka halang bile korang nak makan berlebihan..make sure diaorg bukan same lahap macam korang yew!!hehee ^_^

jom kurangkan lemak yang da bertan2 kt dalam badan ni..bukan org yg berbadan besar jew taw banyak lemak..org selim melim pon ade byk lemak..x caya pg la check!!hoohohoho..

PS:SELAMAT TAHUN BARU 


5 comments:

~Nana BamBam~ said...

huhuhu..menternak lomak...

sodap tol ayam tuh..

:)

umie said...

hahha..sgt sedap hingga x bole tolak...

WAHIDA said...

tips yg berguna..tp susah nk ikot..hehe

Anonymous said...

ko gemuk.memang la belemak leknet

Anonymous said...

ko punya herbalife x function la syialo